Muutoksia lippukunnassamme


15.5.2023


Hyvät huoltajat,


Lippukunta on kasvanut ja muuttunut viimeisen seitsemän vuoden aikana paljon. Olemme kehittyneet moninaiseksi kansainväliseksi lippukunnaksi, jollaista toista Suomessa ei ole. Kasvu on ollut erinomaista, mutta nyt se on kohdannut tiensä pään. Koronan vaikutukset ovat näkyvissä sitoutumattomuutena ja vastuunoton puutteena. Meillä on vaikeuksia saavuttaa viikkotoiminnan ja partiokasvatuksen tavoitteet. Osallistumisen kulttuuri on muuttunut ja murentunut. Lippukunnan on aika ottaa seuraava askel.


Haluamme tarjota mahdoillsimman hyvää partiokasvatusta missiomme mukaisesti ja antaa lapsille ja nuorille osaamista ja kokemusta tulevaisuuden maailmassa toimimiseen. Jotta selviämme tästä hyvin, niin meidän pitää tiivistää rivejä. Teemme  lippukunnasta sellaisen, jota voidaan johtaa loistavasti ja jossa voimme antaa parasta mahdollista ja vaikuttavinta partiokasvatusta.


Mitä tapahtuu?


Lippukunnan hallitus on valmistellut alkuvuoden aikana ja yhdistyksen kevätkokous on vahvistanut kolmivaiheisen suunnitelman suomenkielisen partiotoiminnan alasajosta. Lopullinen tavoite on, että lippukunta tarjoaa kaikille halukkaille partiota englanniksi ja lippukunnan toimintakieli muuttuu englanniksi. Osa hallinnosta hoidetaan edelleen yhdistyslain mukaisesti suomeksi.


Miten tämä tehdään?


Jäsenistölle tämä tarkoittaa sitä, että emme enää ota sisään partiolaisia suomenkielisiin ryhmiin, muutamme nimemme Wild Eagles ry:ksi syyskokouksessa marraskuussa 2023, ja vuoden 2024 aikana meillä on vain englantia puhuvia ryhmiä. Partiokasvatus, viestintä ja johtaminen tehdään englanniksi. Siirtymäaika ja uuden toiminnan pilotointi kestää marraskuuhun 2023  asti. Sen jälkeen toiminta muuttuu virallisesti ja tavoitteena on, että kevään 2024 aikana ryhmät ja toiminta  vakiintuvat.


Emme voi pakottaa ketään pois lippukunnasta. Ymmärrämme, että kielivalintamme aiheuttaa harmia ja haasteita, mutta meillä on lupaus naapurilippukunnista, että he ottavat Wild Eaglesista vastaan ne, jotka eivät halua tai osaa puhua englantia. Osa toiminnan kääntymisestä tulee normaalin lopettamisen kautta ja siitä, että emme ota enää lapsia sisään suomenkielisiin ryhmiin. 


Tarvitsemme toimijoita


Me tarvitsemme tähän toteutukseen uusia partiokasvattajia, jotka sitoutuvat auttamaan tai johtamaan viikkotoiminnassa. Tulemme käymään keskustelut jokaisen liittyvän lapsen huoltajien kanssa heidän mahdollisuuksistaan tulla mukaan toimintaan. Lisäksi tulemme tekemään markkinointia saadaksemme lisää kansainvälisiä toimijoita. Tavoitteenamme on, että meillä on kaikki ikäluokat toiminnassa mukana:


Muutostarve on ilmeinen lippukunnan elinvoimaisuuden varmistamiseksi, vetäjien jaksamisen kannalta sekä halustamme antaa erinomaista partiokasvatusta lapsille ja nuorille. Muutoksen tekemiseen on olemassa resurssit, suunnitelma ja tavoitteet. Tiedämme mitä isoja ja vaikeita asioita tulee tehdä ja miten tavoitteisiin päästään. Meillä on kirkas visio lopputulemasta.


Vastaamme mielellämme kysymyksiin, otamme palautetta vastaan ja ohjeistamme miten mahdolliset siirtymät naapurilippukuntiin tehdään, jos ne ovat ajankohtaisia,


Partioterveisin,


Timo Muttonen

lippukunnanjohtaja


Yhteyshenkilöt

Susanna Kaurinkoski

ohjelmajohtaja, susanna.kaurinkoski(at)erakotkat.fi. 0451311617

Timo Muttonen

lippukunnanjohtaja, timo.muttonen(at)erakotkat.fi, 0400514378